Az esküvői előkészületek során a legtöbb dologban tudunk előre dönteni és meghatározhatjuk, hogyan alakuljon a nap. Megválaszthatjuk a helyszínt, az értünk dolgozó szakembereket, és persze a szalvéták színétől kezdve az est zenei repertoárjáig mindent. Pontosabban majdnem mindent. Hiszen sajnos így is lesz, ami nem rajtatok vagy a szervezésen fog múlni. Ez pedig az időjárás.

fotovig-eskuvoi-fotozas-vig-laszlo

Mivel előre nem tudhatjuk biztosan, elkerülni meg semmiképp, így a legjobb, ha felkészülünk arra az eshetőségre, hogy esetleg kedvezőtlenül alakul az időjárás. Nem érdemes mindent arra alapozni, hogy napsütéses, szép idő lesz majd, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Mindenképpen készülni kell egy másodlagos – vagy ha jobban tetszik, B – tervvel, ami egy megfelelő és fedett helyszínt biztosít, előre leszervezve. Akár az eredeti helyszínen egy gyors, fedett tér megoldási lehetőségét biztosítva, akár egy teljesen más helyszínen, mint például egy hotel, kastély, színház, múzeum vagy egyéb hasonló épületek. Lényeges szempont az is, hogy a kreatív fényképeket feltétlenül aznap szeretnétek-e készíttetni. Ezt az anyagot a legtöbbször szép, napos időben szeretjük fotózni, ahogy ti is. Emiatt akár érdemes lehet egy másik napra szervezni ezt a fényképezést, egy olyanra, amelyen mindenféle előrejelzés szerint csapadékmentes, kellemes időjárás várható.

fotovig-eskuvoi-fotozas-teli-eskuvo

De ha nincs egy másodlagos terv, mert nincs rá kapacitásotok vagy csak lényegtelennek gondoljátok, és a fotózás napja is egybeesik az esküvő napjával, akkor érdemes készülni néhány nagyobb méretű esernyővel, amiknek vidám színei vannak. Ha esetleg az idő elromlik, attól mi még remek, vidám hangulatú képeket készíthetünk rólatok. Sőt, ha szeretitek a meghitt, romantikus, esős képeket, akkor még áldásnak is felfogható, nem kell rögtön azt gondolni, hogy az eső tönkreteheti a nagy napotokat. Akár ilyen csodálatos fényképek is készülhetnek rólatok:

esos-eskuvoi-foto-vig-laszlo

Mindenestre ne keseredjetek el, ha esetleg esős idő várható az esküvőtök napjára. A megfelelő előkészületekkel ez a probléma kiküszöbölhető, vagy ha elég nyitottak vagytok, mi a csapadékos időjárásban is elkészítjük a legszebb fényképeket rólatok.